Affugter eller blæser?

Er det overhovedet er nødvendigt med en affugter eller kan en blæser klare opgaven?

Hverdagsrum og hverdags fugt

Hvis du bare har lidt fugt i luften efter madlavningen eller brusebadet, kan 2 x 10 min udluftning om dagen (gerne mere) gøre underværker. Det hjælper både på at give en god luft udskiftning og er med til at holde svampen ude af huset. Er det stadigvæk fugt problemer, skal du først starte med at se på om emhætten fungere optimalt og det samme gør sig gældende for udluftningen på dit badeværelse.

Når man tænker sund ventilation i sit hjem, skal man tænker at den rene luft skal komme ind i stue, soveværelse, kontor, altså ”rene” rum og skal suges ud i de ”forurenede” rum altså bad, køkken, bryggers etc. På den måde vandrer luften igennem ens hjem og erstatter den fugtige luft ud med en rene og tørre luft.

Tænker man i disse baner, vil i de fleste problemer med fugt blive løst.

Køb blæser Her - Link:

Kældre

Når det kommer til din kælder, er der meget større sandsynlighed for at der var være fugtigt, grundet det typisk vil ligge helt eller delvist under jordniveau. Men igen er det vigtigt at finde ud af hvor fugten kommer fra. Her kan en tur rundt om huset også hjælpe meget på tingene.

Det er vigtigt at kontrollere at alle nedløbsrør og andre installationer som har med vand at gøre, fungere korrekt og ikke er stoppet til eller er gået i stykker. Tjek derfor om der er blade eller andet, som kan være med til at stoppe afløbene til.

Nogle gange er det faktisk meget lettere at se dette hvis man går en tur rundt om huset, når det regner. Så kan man se om der er nogle steder hvor vandet hober sig mere op end andre steder.

Revnedannelser i fundamenter eller huller fra gamle kabler og rør, kan også være synderen til problemet. Her vil det være en god ide at kontakte en håndværker, som vil kunne lukke hullet til igen, så problemet stopper.

Blæsere i kældre

Det er typisk en rigtigt god ide at få ventileret sin kælder. Her skal man tænke at luften gerne skal kunne komme helt rundt i alle rum og ud igen. Det kunne f.eks. løses ved at have blæsere som suger rent luft ind i huset i den ene side og blæsere som puster ud på den anden side. På den måde kan man få meget bedre indeklima og samtidigt fjerne dårlig lugt.

Køb blæser Her - Link:

Hvad med varmen?

I dag kan man købe ventilationsløsninger, som også søger for at genanvende varmen, så man ikke bare puster den ud af huset. På den måde får du alt det bedst, en dejlig varm og tør kælder.

Køb blæser med geninvinding Her - Link:

Vaskekælder

Mange har også vaskerum i kælderen og her tørrer mange også deres tøj. Der bliver udskilt utroligt meget vand når tøj tørrer og dette kan også være en af de kilder, som er værd at se nærmere på.

Igen vil en blæser i ydermuren gøre underværker:

Affugter i stedet for tørretumbler, 2 fluer med et smæk.

Der er mange som ikke er så glade for at bruge tørretumblere fordi det er for hårdt ved tøjet. Her bruger flere en affugter i stedet. Det vil sige de hænger tøjet op på tørresnore og tænder for affugteren inde i tørrerummet. Det får tøjet til at tørre meget hurtigere og det hjælper også på at holder kælderen tør. Det er langt billigere investering end en tørretumbler og meget mere skånsomt for tøjet.

Køb Affugter her - Link:

Store mængder vand

Til tider kan vi godt få rigtigt store mængder vand, fra f.eks. skybrug og oversvømmelser. Det er her en affugter virkeligt kommer til sin ret. Den kan meget effektivt fjerne meget store mængder fugt. Her kan det godt svare sig at købe en model med en stor vandtank, så du ikke skal tømme den hele tiden eller koble en slange på, som du fører over til et afløb.

Køb Affugter her - Link:

Konklusion

Det handler basalt set om at fjerne fugt fra luften. Er det mindre fugtproblemer vil blæsere kunne løse de fleste udfordringer. Overvej evt. blæsere med varmegenvinding.

Har du meget store mængder af vand, så skal du op og bruge en affugter.


Køb Blæser her - Link

Køb blæser med geninvinding Her - Link:

Køb Affugter her - Link:






































































Vi gør brug af affiliate aftaler.