Sikkerhedsudstyr

Når man arbejder er det rart at kunne føle sig sikker. Derfor har vi samlet en oversigt over forskelligt sikkerhedsudstyr.

 

Sikkerhedsbriller

Der er sket meget inden for sikkerheds-briller. Mange husker sikkert hvordan de i deres barndom skulle have nogle store klodsede briller på nytårsaften. Nu kan man få dem i langt bedre og smartere design.

I dag kan du få dem både med forskelligfarvet glas og med UV-filter.

Der er ikke så meget at sige om sikkerhedsbriller end følgende: HUSK AT HAVE DEM PÅ!

Sikkerhedsbriller

Sikkerhedsbriller

 
 

Høreværn

Høreværn med radio og headsæt

Hørepropper

Hørepropper

Høreværn

Høreværn er, desværre, ikke bare høreværn. Der er mange produkter på markedet som ikke overholder de krav der stilles, når det kommer til hvor meget og hvilken frekvens områder som de skal kunne dæmpe. Derfor betaler det sig ofte at gå efter kvalitet. De lidt dyrere mærker dæmp hvor de skal men føles også bedre at have på i længere tid. Man kan nemlig godt blive utroligt varm på ørene med for billige høreværn.

Radio, bluetooth og headsæt. Har man pengene til det kan man få høreværn med mange forskellige ekstra funktioner. Det kan være rart at kunne høre radio hvis man står et sted i længere tid i meget larm. Ligeledes kan det også være fedt med mulighed for at koble høreværnet til sin tlf., så man selv kan vælge hvad man vil høre eller kunne tale med andre.

Hørepropper og andre lignende ting bør kun bruges hvis andet ikke er tilgængeligt. De dæmper simpelthen ikke godt nok. Det kan skyldes at den der bruger dem ikke kan sætte dem ordentligt i eller at det materiale de er lavet af, ikke er godt nok.

 
 

Sikkerhedssko

Når det kommer til fodtøj, er der god grund til at afsætte lidt tid til opgaven. Der er nemlig utroligt mange forskellige typer af sikkerheds-sko.

Det vigtigste er hvilken form for sikkerhed den giver. Typisk kan man få sikkerhedssko med en forstærknings i snuden. Det betyder at den beskytter tæerne hvis man får noget tungt over foden.

En anden vigtigt ting er sømværn i sålen.  Det er med til at mindske risikoen for at du får skarpe genstande op i foden.

Lige som alle andre sko er der også mulighed for at finde sko der er varme til om vinteren, med lufthuller til om sommeren og gummistøvler til de regnfulde dage.

Der er stor forskel på  kvaliteten af skoene og ofte bliver man nødt til at prøve sig frem før man finder en sko som passer en bedst muligt.

Sikkerhedssko

Sikkerhedssandaler

 
 
Hånd størrelse

Hånd størrelse

Den billige handske

Den behagelige handske

Den behagelige handske

Den slidstærke

Den slidstærke

Den rubuste

Den rubuste

Handsker

Der er mange forskellige typer af arbejdshandsker alt efter hvad man skal arbejde med.

En vigtigt ting er at finde en handske i den rigtige størrelse. Størrelserne går typisk fra 7 til 12 hvor

Du finder din størrelse ved at måle enten længden A eller omkreds B af din hånd (se tegning)

Derefter kan du bruge tabellen til at finde hvilken størrelse du bruger.

handske størrelse 2.PNG

 

 

Den billige handske

Den billige handske er en strikket handske med små dutter af gummi, som gør det lettere at holde på ting. Dog er det ikke nogen særligt stramt siddende handske, hvilket betyder at den ikke sidder særligt godt på hånden.

 

 

 

Den behagelige handske

Denne handske er lavet af fleksible nylon materiale. Det gør handsken tætsiddende og man får gode muligheder for at arbejde med små fine ting uden at mindske følelsen særligt meget.

Handsken er belagt med en tynd gummi-membran på indersiden af hånden, som sikrer at handsken ikke bliver våd og klam særligt hurtigt. Dette er en rigtigt god all-round arbejdshandske.

 

 

 

Den slidstærke

Den slidstærke handske minder meget om den tidligere nævnte nylon handske. Den er dog lavet af bomuld og har en tyk nitril belægning. Den er mere stiv i det og kan holde til hårdt arbejde. Rigtigt god til det grovere arbejde hvor man gerne vil undgå våde hænder.

 

 

 

Den robuste

Den robuste handske er lavet af koskind. Den er en stor løs arbejdshandske, som holder til hårdt arbejde. Den er forstærket flere steder for at forlænge dens levetid. Den er dog ikke så tætsiddende, hvilket gør at man ikke har så god føling med det man arbejder med.

 
 

Knæpuder

Sidder du meget ned på knæene når du arbejder, kender du udmærket til knæpuder. Uden, ville du bare have store smerter. Til de små hurtige opgaver kan en lille skum-pude gøre utroligt meget. Den er dog lidt bøvlet hvis du skal flytte dig rundt flere gange.

Her kan det være en god ide med en knæpude som følger med rundt. De fås både med bløde fronter eller hårde alt efter om du skal arbejde inde eller ude.

Har du et par arbejds-bukser, er der højst sandsynligt også lavet lommer til knæpuder i dem.

Det gør det utroligt nemt, for du skal slet ikke tænke over det da de altid er klar til brug.

Skum Knæpude

Knæbeskyttelse

Knæpuder til indlæg i bukser

 
 

Åndedrætsværn

Støvmaske uden filtre monteret

Filtre

Åndedrætsværn

Støvmasker gør en meget stor forskel! Første gang man prøver at isolere uden en støvmaske, fortryder man de næste par uger efter. Det føles meget ubehageligt når man trækker vejret og man er ikke i tvivl om at det ikke har nogen positiv effekt på ens helbred.

Den klassiske papir-lignende støvmaske er god til de mindre opgaver. Man skal dog sikre sig at den sidder tæt ind til ansigtet når man bruger den. Dog er den ikke velegnet til længere tids brug. Man må ikke have disse støvmasker på i længere tid da man indånder meget af den kondens man selv udånder. Det vil kunne give vand i lungerne på længere sigt, ved gentagende brug.

Her kan du bruge den opgraderede udgave med en lille klap i midten. Det er en lille simpel ventil der hjælper med at slippe udåndingsluften hurtigt og nemt ud, men lukker til igen, når man trækker vejret ind igen.

Er man professionel eller bare går i støvede miljøer i længere tid, er en rigtigt støvmaske meget bedre.

Her kan man køre forskellige former for filtre som man klikker på alt efter hvad det er man arbejder med.