Jeppe -1.jpg

Splinten

Mit øgenavn splinten fik jeg, da jeg arbejdede sammen med min far i firmaet Woodliving. Jeg hjælper stadigvæk med på sidelinjen, men siden jeg er blevet far, er de lange arbejdsdage på værkstedet ikke muligt længere. Jeg har derfor bevæget mig ud på nye eventyr med nogle af de kompetancer, jeg har brugt igennem årene.

Siden jeg tog min uddannelse som tømrer efter gymnasiet, begyndte jeg at tegne i 3D.

Jeg brugte det flittigt, da jeg startede min egen virksomhed tilbage i 2007.

Det var både små og store opgaver fra kunder, som f.eks. skulle have lavet et nyt køkken til kunder, som skulle have lavet en ny tilbygning.

I 2010 valgte jeg at læse videre til bygningskonstruktør. Her fik jeg pudset mine tegneegenskaber godt og grundet af. Jeg lærte hvordan man skulle strukturere sine opgaver bedre, trække de informationer ud man skulle bruge og lave flotte og brugbare tegninger til håndværkere og kunder.

Da jeg afsluttede min uddannelse, spurgte min far, om jeg ikke lige kunne hjælpe ham i 14 dage på hans værksted. Han havde startet et firma, som hed Woodliving og de 14 dage blev til 4 år.

Det var en sjov og lærerig tid.

Vi startede i et lille anneks lidt syd for Helsingør og endte i et stort værksted i Fredensborg. Undervejs var vi med i 3 sæsoner af “Fra yt til nyt” på DR1. Det var en fantastisk oplevelse, som lærte os mange ting.

Vi fik mange sjove opgaver ind, store som små. Alle opgaver blevet lavet på mål efter kundernes ønsker. Her lærte jeg virkeligt, hvad det vil sige at planlægge sine opgaver grundigt sammen med kunderne.

Da jeg i 2017 blev far, var mine dage på værkstedet så småt ved at være talte. Familielivet i København og kørsler til og fra værkstedet tog for meget tid.

Jeg valgte derfor at tage en lang barsel på 6 måneder med min lille søn, Albert, hvor jeg nød tiden sammen med ham og samtidigt kunne tænke over, hvad jeg mon nu skulle lave.

Jeg vil gerne blive i faget på den ene eller anden måde, men skal finde en model, som er mere familievenligt.

Jeg fandt frem til to ideer, som fungerer fint sammen.

Undervejs i min karriere har jeg løbende undervist forskellige virksomheder i at tegne og har altid været glad for det. Så det var egentligt meget naturligt for mig at begynde at fokusere noget mere på dette, som en mulighed.

Den anden ide kom fra min svoger, som kontaktede mig. Han har et værksted, hvor han kan lave al slags kabinet på special mål. Vi fandt ud af, at vi sagtens kunne indgå et samarbejde med min baggrund fra mit eget værksted.

Nu har jeg så været igang med at udarbejde et kursusprogram til folk, som også gerne vil lære at bruge nogle af disse egenskaber i deres hverdag og arbejder på at lave inventar til private, så vel som erhverv.

Så må vi bare se, hvad fremtiden må bringe :)