Bore Huller i din murstensvæg

Vi har lavet en lille guide til at hjælpe dig når du skal bore et hul i din væg.

 

Murstensvæg

Mursten har været der længe. Faktisk lige siden 1700 og op til i dag. Det sker dog ikke så ofte længere, at folk bygger med dem, da det er blevet en dyr løsning i forhold til andre materialer.

Når det kommer til at bore hul i en murstensvæg, kræver det en boremaskine med slag funktioner. Det er typisk markeret med en hammer på maskinen. Ud over dette kræver det også et murebor.  Kendetegnet ved dette bor er, at de har nogle "vinger" ude i spidsen. 

Hvis du har prøvet at bore i en murstensvæg før, har du sikkert oplevet at du rammer en fuge (den grå mørtel som holder murstenene sammen). Det er ikke godt at skrue noget fast i en fuge, da det er meget porøst. Det er dog ikke altid nemt at vide hvor disse fuger er i forvejen. Her er det en god ide at tage en spids genstand ( en syl, et søm..) og stikke den ind i væggen, der hvor du havde tænkt dig at bore. Kommer den let ind i vægge og har den gråt støv på sig når du tager den ud igen, så flyt 2 cm i en 45 graders skrå retning op eller ned, og prøv igen. Møder du her modstand kan du gå igang med at bore.

Undervejs imens du borer er det en god ide at trække boret ud nogle gange for at sikre at støvet kan komme ud.

HUSK HØREVÆRN!

Tykkelse: Ca. 110 mm

Bæreevne: God

Note: En fast væg, som er stabil. 

Vi anbefaler:

Ø 6 mm Murebor:

https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=26580&bannerid=23764&htmlurl=https://www.10-4.dk/varer/byggematerialer/skruer-bolte-motrikker-og-skiver/spun-climate-g3-skruer/NKT-spun-skrue-uh-climate-1442536-20130621_141224

6 mm plugs:

Murstensvæg

Murstensvæg

Murebor

Murebor

 
Støvsug imens du borer

Støvsug imens du borer

Bonus tip

Det er en god ide at holde støvsugerhovedet under huller imens du borer. Støvet fra røde mursten farver hurtigt dine fodpaneler til.

Det kan godt være en ide at være to til dette.

Jeppe Andreas Rose